Kinder Praktijk

Steuntje in de rug

Een kind moet veel leren op weg naar volwassenheid. Soms komt een kind op die weg een aantal hobbels tegen. Ze presteren daardoor bijvoorbeeld slechter op school, luisteren niet, liegen, hebben last van driftbuien, huilen veel, trekken zich terug of komen niet goed voor zichzelf op. Dan kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken.

Hulp

Vaak is die hulp dichtbij, van bijvoorbeeld een (groot-) ouder, oom of tante, juf of meester of iemand anders die ze ziet en van ze houdt.
Soms is die hulp afwezig of simpelweg onvoldoende. Dan heeft een kind een plekje nodig waar het even volledig zichzelf kan zijn en waar het zich kan uiten.

Eigen wijsheid

In dat geval kan het fijn zijn om de hulp van een kindercoach in te schakelen. Een coach die met een open blik naar het kind kijkt en het helpt de situatie te overzien. Iemand die het kind stimuleert op zoek te gaan naar een oplossing en daarbij een beroep doet op de eigen wijsheid van het kind: het aanspreken van het eigen oplossend vermogen. Kinderen weten namelijk heel goed waar het probleem ligt en wat ze moeten doen om de situatie onder controle te krijgen.

Kind en ouders

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Of ben je zelf op zoek naar wat handvatten om met je kind om te gaan?
Maak dan eens een afspraak bij Kinderpraktijk Papendrecht.  Samen gaan we op zoek naar een oplossing, waardoor jij en je kind weer verder kunnen.