Even voorstellen

Mijn naam is Danielle Bouter-Spitsbaard. Ik ben kindercoach, kindertherapeut en kindertolk maar bovenal enorm gefascineerd door het wonderlijke brein van kinderen.

Werkervaring

Na ruim 15 jaar in het speciaal onderwijs te hebben gewerkt heb ik in januari 2017 gekozen om mijn baan op te zeggen om mijn tijd en aandacht volledig te richten op Kinderpraktijk Papendrecht.

Onderwijs

Tijdens mijn loopbaan in het onderwijs heb ik gewerkt met de jongste kinderen tot en met de schoolverlaters. In iedere groep heb ik veel geleerd over kinderen en de problemen die ze op die leeftijd tegenkomen. Daardoor heb ik veel ervaring met gedragsproblemen en -stoornissen opgedaan, Tevens heb ik ruime ervaring in het werken met kinderen met een verstandelijke beperking.

Crisisopvang

De crisisopvang is een groep waarin kinderen zitten die geschorst zijn of dreigen te worden in het basisonderwijs. Tijdens mijn werk op de crisisopvang heb ik te maken gehad met kinderen die op jonge leeftijd al behoorlijk beschadigd zijn door uiteenlopende factoren.
Ik heb geleerd kinderen te benaderen met een open blik. Het mag er zijn, ongeacht het gedrag. Mijn aandacht gaat vooral uit naar wat er wel goed gaat en welke vaardigheden er versterkt kunnen worden. Door deze houding voelen kinderen zich snel veilig en serieus genomen en gaan dan vanuit hun eigen kracht op zoek naar een manier om een fijner leven voor zichzelf te creëren. Dit is een mooi proces. Het allerbelangrijkste is dat ze leren inzien welke eigen wijsheid ze al bezitten en hoe ze deze kunnen inzetten zodat ze zelf weer in hun kracht komen.

Vertrouwenscontactpersoon

Sinds augustus 2015 heb ik de functie vertrouwenscontactpersoon bij V.V. Papendrecht op me genomen. Hierbij heb ik de taak om op een neutrale en open wijze mensen te adviseren wanneer zij problemen ervaren binnen de club.

Ook begeleid ik de trainers op pedagogisch gebied. Iets wat ik met veel plezier doe.

Puur Coach Team

In 2016 ben ik gevraagd door mijn docent van de Kindercoach opleiding om bij haar Puur Coach Team aan te sluiten. Ik heb deze uitnodiging van harte aangenomen. Dit is een team dat door heel Nederland mensen en kinderen met hooggevoelligheid begeleidt.

Persoonsgebonden budget

Ook begeleid ik kinderen en jongeren met een persoonsgebonden budget in hun ontwikkeling en vergroot ik hun zelfredzaamheid. Dit houdt in dat wij samen een leuke, zinvolle en leerzame dag(deel) beleven naar behoefte van het kind.

Passie

Met kinderen werken is mijn passie. Mijn doel is om kinderen weer kind te laten zijn in deze soms woelige en snelle wereld en ze te laten vertrouwen op hun eigen wijsheid en kracht.